avant-garde

mindenek fenekestül fölforgatása! proletárhírek, cikkek, esszék a nemzetközi osztályharc állam- és tulajdon-ellenes frontjairól. (olvasd el az első, "casus belli" című bejegyzést!) ügyelj arra, hogy olyan helyről nézegesd az oldalt, ahol nehezen vagy azonosítható - netcafé, egyetem, nyilvános hozzáférések!!! (gondolj a mobilodra is!)

Címkék

Utolsó kommentek

Linkblog

HTML

casus belli

2007.07.24. 17:19 | avant-garde | Szólj hozzá!

miért

ilyen névvel csakis valami bolsi vagy "művészi" dolog születhet, mondaná az iskolában butított egyszeri olvasó. pedig nem: az osztályharcos @narchizmus (alias liberter kommunizmus) egyik apró kinövése ez, s annak a (cél)tudatos forradalmi előőrsnek a kifejlődésében szeretne részt vállalni, amely nélkülözhetetlen föltétele a társadalom radikális átalakításának, azonban nem elkülönült vezetőségként, inkább az események és folyamatok a többi cselekvő proletárral szerves együttműködésben való aktív befolyásolójaként, önmagát folyamatosan fejlesztve és bővítve segíti az emberiség történelmének új fejezetbe jutását.

ebben a nyomorult, felemás régióban igen keveset lehet tudni mind napjaink osztályharcáról, mind pedig az azt kísérő elméleti fejleményekről. célunk ezzel a webes minimálfelülettel, hogy amennyire erőnk engedi, elmélyülhessünk a mindennapi jelenségek és nagyobb összefüggések ilyen-olyan csatornákon érkező részleteiben. természetesen nem lehetünk teljesek: nem láthatunk meg mindent. amit igen, azon igyekszünk minél célratörőbben eltöprengeni. mindez természetesen az olvasóra is érvényes kell legyen – céljaink közé semmiképp nem tartozik a látványelemek gyártása, elsősorban nem bámészkodókra, hanem gondolkodó prolikra számít ez a kísérlet. nem egyedülálló; csak egy eszköz a sok közül; nem „életmű”. kis lépés több nagyobb mielőbbi megtétele érdekében.

 

mit

híreket a világból a proletárharcok jelenlegi állásáról.

azokról, akiknek kommunisztikus törekvéseik vannak, de valamilyen oknál fogva nem teljesednek ki és állnak össze egész képpé: autonómok, ilyen-olyan foglaló és önigazgató csoportok, na jó, a rainbow family nem.

továbbá kritikát ezekről, természetesen önnön hiányosságaink tudatában = kellő megértéssel, a tévedéseket tévedésként és nem föltétlen „bűnként” kezelve.

cikkeket, pamfleteket különböző témákban, amelyek tán hozzájárulnak valamicskét a magyarul értő prolik tudatosabb életéhez – amely tudatot persze nagyrészt még mindig egyéb létük határoz meg. bizakodásra adhat okot, hogy a cikkek és más bejegyzések szerzőit ugyanaz a valóság szorítja, mint vélhetően a legtöbb olvasót.

 

hogyan

természetesen itt nincs önjáró információ, demokratikus nyilvánosság: csak azt közöljük, amit akarunk. amit nem akarunk itt, azt más formában kell megbeszélnünk...

a blogforma kényszer vagy kényelmi ok (nézőpont kérdése), nincs kapacitás többre, másra. ha akarsz valamit kezdeni az infóval, így is megteheted.

ja, ha van valami témába vágó híred vagy szöveged, ide vele, írj a bejegyzés végén található e-mail címre. vitatkozni ugyanitt lehet, bár az osztályharcot a bolsevizmussal azonosító beszólásokkal nem foglalkozunk, mi több, azokat töröljük a hozzászólások közül is.

ennyi szófia beszéd után talán térjünk a lényegre.

 

p.s.

linkajánló...

ja, és jó, ha olyan helyről nézed, ahol nem vagy lekövethető (tartsd észben a mobilod is): netkávézó, wifis lehetőségek, vagy ki tudja. egy szaros blog úgysem mentheti meg az életed...

 

szóval ha valami még ezek után sem világos, írj az avant-garde (kukac) mailbox.hu címre, hátha.

Címkék: bevezető

A bejegyzés trackback címe:

https://avant-garde.blog.hu/api/trackback/id/tr58124529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása